dissabte, 25 d’abril del 2015

62è CONCURS DE FLORS I MERCAT DE LES HERBES DE LA RATAFIA Santa Coloma de Farners, 2 i 3 de maig del 2015


El tradicional concurs i exposició de flors de Santa Coloma enguany arriba a la 62a edició, i es consolida també com a 2n Mercat de les herbes de la ratafia, donant el tret de sortida a la temporada ratafiaire, coincidint amb l’època que es comencen a recol·lectar les herbes que serviran per elaborar aquest licor tant tradicional a casa nostra

La principal novetat d’aquesta edició és que durant el cap de setmana es podrà degustar i adquirir la millor ratafia local del Concurs de Ratafia 2014, elaborada per en Marc Tomàs-Rodó i la seva àvia, la Roser Massaneda. És la primera vegada que la Confraria de la Ratafia edita la ratafia guanyadora i preveu començar així una nova tradició, facilitant així que tothom que vulgui la pugui degustar.

Del programa, amb més de 17 activitats durant dos dies i per a tots els públics, se’n destaca el taller d’herbes remeieres, el taller d’elaboració de ratafia, la caminada matinal per la Ruta del Rocar per conèixer flors i herbes que s’utilitzen en l’elaboració de la ratafia o el II concurs d’olfacte d’herbes de la ratafia; a banda de les tradicionals mostres d’art floral a l’Església de Sant Sebastià, i del mercat de les flors i les herbes de la ratafia a la Plaça Farners.

La presentació de l’ampolla de la millor ratafia local del Concurs de Ratafia 2014 serà el dissabte 2 de maig a les 19.00h a les Mesures, on tot seguit, Xavier Codina de Ratafia Russet explicarà més coses sobre la ratafia sota el títol “La meva manera d’entendre la ratafia” .

A Santa Coloma de Farners la ratafia s’ha convertit en un eix transversal tot l’any. A la primavera, moment en què pugen les temperatures, broten i creixen les herbes que seran la base per fer la ratafia pels volts de Sant Joan. És un bon moment per aprendre a distingir-les, saber on les podem trobar i veure’n el seu cicle, per fer els preparatius per a l’elaboració de la ratafia. Precisament aquest esclat primaveral va ser el lligam d’unió entre el tradicional concurs i exposició de flors i el mercat de les herbes de la ratafia.

Pel que fa als espais florals, podrem veure instal·lacions amb flors a l’Església de Sant Sebastià, a les escales de la capella dels Dolors (pl. Farners), al Centre Municipal d’Educació, i també es podrà visitar el jardí de la ratafia. D’altra banda, el Mercat de les herbes de la ratafia s’emplaça al voltant de l’església Parroquial i Plaça Farners, amb artesans, activitats diverses i parades de flors, herbes i altres ingredients per fer ratafia.

PROGRAMA D'ACTES

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada